Club onderzoekt - onder meer door stugge houding Gheysens - andere pistes (en heeft al alternatief voor Blankenbergse Steenweg)

05 juni 2019 08:21

Het Belfius Base Camp van Club Brugge is bijna af. De gloednieuwe trainingsfaciliteiten zijn een nieuwe stap in de modernisering van de club. Maar nu moet er werk gemaakt worden van het nieuwe stadion. En dat is andere koek, want de locatie blijft een probleem.

Club Brugge heeft twee alternatieven voor het huidige plan om langs de Blankenbergse Steenweg een nieuw stadion voor zo'n 40.000 toeschouwers te bouwen, schrijft Het Nieuwsblad. Aan de A11 op de grens van Knokke-Heist en Damme, niet ver van het oefencentrum in Westkapelle, is er één van. 

Club heeft al de toestemming van de Vlaamse Regering om daar de Blankenbergse Steenweg, nog altijd de prioriteitslocatie, te bouwen. Maar daar blijven ze op problemen stuiten omdat ze de grond niet volledig kunnen binnenrijven. Onder meer Antwerp-voorzitter Paul Gheysens heeft er een stuk grond liggen en wil dat niet lossen. 

Bart Verhaeghe onderzoekt dus andere pistes, want ook de bouwaanvraag aan de Blankenbergse Steenweg moet nog goedgekeurd worden door de Raad van State. Indien dat niet gebeurt, komen de andere opties in beeld.

Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.