Politie heeft eerste Genkse heethoofd te pakken: zwaar stadionverbod hangt hem boven het hoofd

05 juni 2019 15:26

Een 20-jarige Genk-supporter is gisteren door de politie opgepakt. Hij zou in de laatste competitiematch tegen Standard Bengaals vuurwerk hebben gegooid in het supportersvak van de Rouches, nadat hij het veld had betreden om de Genkse titel te vieren.

De jongeman werd dinsdagochtend gearresteerd op verdenking van het gebruik van verboden wapens (vuurwerk) en in de namiddag werd hij reeds voorgeleid bij de onderzoeksrechter. In afwachting van een uitspraak van de rechtbank, legde de onderzoeksrechter de man een stadionverbod met onmiddellijke ingang van drie maanden op. Er hangen de man nog een bijkomend stadionverbod en een serieuze geldboete boven het hoofd voor verschillende overtredingen van de voetbalwet.

Verder laat de politie weten dat ze volop bezig zijn met de identificatie van nog een dertigtal heethoofden. Ook hier gaat het voornamelijk over supporters die Bengaals vuurwerk gebruikten. Bovendien kwam het ook tot schermutselingen tussen supporters en de politie toen de politie een confrontatie tussen de twee supportersclans probeerde te vermijden.

Dennis Rosiers

KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.