Krijgen we een droommiddenveld tegen Kazachstan en Schotland? "Tuurlijk kan dat", antwoordt Martinez


Foto: © photonews 05 juni 2019 10:06

Youri Tielemans heeft er een fantastisch half seizoen opzitten bij Leicester City. Het zorgt ervoor dat Roberto Martinez straks positieve selectieproblemen heeft op zijn middenveld. Want wie moet hij er allemaal zetten? En kan het dat Tielemans naast en achter Witsel en De Bruyne komt te staan?

Volgens bondscoach Roberto Martinez gaat dat perfect. "Ja, natuurlijk! Ik ben blij dat ik Kevin terug heb. Ik zag hem op zijn tornooi in Drongen. Hij was gelukkig, hongerig... En Youri voelt zich nu op de top van de wereld... Hij weet nu wat hij nodig heeft op het veld: de bal. Hij vraagt die de hele tijd. Youri fit, Witsel fit, Kevin fit... Dat is wat we nodig hebben", klinkt het in S/V Magazine.

Tielemans is al vanaf het begin een quasi certitude voor Martinez. "Ik gebruik Youri altijd als voorbeeld voor elke jonge speler: hij is vertrokken uit België toen hij er klaar voor was. In zijn geval na 200 wedstrijden, voor anderen kan dat na 50 zijn, over twee seizoenen, of 100. 50 is het minimum, waarin je allerlei momenten meemaakt. Als Youri niet klaar was geweest, had hij het opgegeven, na wat hem in Frankrijk was overkomen. Nu niet. Geen enkel negatief commentaar, nooit."

Premier League \\ Leicester City \\ België
 
 
 
Reacties.