Liverpool biedt Origi nieuw (en sterk verbeterd) contract én belangrijk: meer speelminuten


Foto: © photonews 06 juni 2019 06:51

Divock Origi zei het gisteren zelf op zijn persconferentie: "Ik voel me goed bij Liverpool, maar ik weet nog niet of ik blijf." Vrij vertaald: ik moet nog zien hoeveel nullen er op mijn contract zullen staan. Wel, Liverpool is niet van plan hun belangrijke pion te laten vertrekken.

Het klinkt misschien raar om Origi nu een belangrijke pion te noemen aangezien hij tot Nieuwjaar amper in de plannen van Jürgen Klopp voorkwam. Maar de Duitse coach van de Reds is een loyaal man. Als je hem bewijst dat je er staat als hij je nodig heeft, krijg je meer kansen. Zo werkt het bij Klopp. En of Origi dat bewezen heeft.

Met zijn goals in de halve finale en de finale van de Champions League toonde hij zich heel belangrijk. En aangezien Daniel Sturridge, die hij toch al voorbij was gestoken, geen nieuw contract krijgt, wordt hij volgend seizoen de eerste invaller als er iets is met Mané, Firmino of Salah.

Dat zal zich ook vertalen in zijn contract. Vijf jaar geleden tekende hij volgens HLN voor 62.000 euro per week, maar dat liep jaarlijks ook op en kon met bonussen aangevuld worden. Zijn nieuw contract zal wellicht zes cijfers tellen per week. 

Champions League \\ Liverpool FC \\ België
 
 
 
Reacties.