Martinez blijft rotsvast geloven in deze generatie: "Onze droom is om een groot tornooi te winnen"

06 juni 2019 14:45

Zaterdag start de kwalificatiecampagne van onze Rode Duivels op weg naar het EK 2020. Na de derde plaats op het WK 2018 hoopt gans voetbalminnend België deze prestatie minstens te evenaren op het eerstvolgende grote tornooi. Ook bondscoach Roberto Martinez blijft razend ambitieus.

Martinez was te horen bij Q-Music. De bondscoach antwoordde op enkele pertinente vragen van de luisteraars, waaronder of België in staat is het EK 2020 binnen te rijven: "Het zou diplomatisch zijn om nu te zeggen dat we ons best zullen doen", steekt Martinez van wal.

"Maar het is onze droom om een groot toernooi te winnen. En dat is ook het doel van onze spelers, die stuk voor stuk bij grote clubs spelen en daar belangrijke rollen vervullen. Wanneer we samenkomen zie je ook die wil om te presteren."

Focus op kwalificatiecampagne

Maar de bondscoach wil ook nog niet al te ver vooruit kijken: "Om onze droom te realiseren moeten we wel eerst het pad ernaartoe bewandelen, en dat leidt nu langs de kwalificatieronde."

"De matchen in juni zijn belangrijker dan mensen denken. Als je nu de punten niet pakt, moet je ze in het najaar gaan rapen in Kazachstan of Rusland. We willen de lat hoog blijven leggen. Onze droom is dezelfde als die van de fans, en dat is Europees kampioen worden. Of waarom zelfs geen wereldkampioen."

Clint Vens

België
 
 
Reacties.