Wie pikt ze op? Heel wat Belgen nog op zoek naar een nieuwe club

07 juni 2019 15:45

De zomermercato staat voor de deur en dat wil zeggen dat er heel wat spelers transfervrij op te pikken zijn. Zo zijn er ook nog heel wat Belgen die zonder contract zitten en buitenkansjes kunnen zijn voor ploegen uit de Jupiler Pro League.

De eerste naam is die van centrale verdediger Thomas Vermaelen. Na vijf wisselvallige jaren komt er nu een einde aan zijn dienstverband bij FC Barcelona. Toch is er aan interesse geen gebrek voor de 72-voudige Rode Duivel. RSC Anderlecht deed hem een aanbod, maar daar zag Vermaelen voorlopig geen heil in. Een transfer naar België lijkt er dus niet in te zitten. Het Griekse Olympiakos beschikt over de beste papieren om Vermaelen binnen te halen.

Jupiler Pro League of toch iets anders?

Een voormalig Rode Duivel die we misschien wel terugzien in de Jupiler Pro League is Laurent Depoitre. De targetspits kende twee fantastische seizoenen bij KAA Gent met een titel en een verbluffende Champions League-campagne. Dankzij die prestaties kon hij een transfer versieren naar de Portugese topclub FC Porto. Dat verhaal werd geen succes en in de zomer van 2018 pikte Huddersfield Town hem op. 

Na een degelijk eerste seizoen met zes doelpunten, viel dit seizoen erg tegen. Sinds maart haalde de aanvaller geen selectie meer en op een contractverlenging kon hij dus ook niet rekenen. In de wandelgangen werd zijn naam al gelinkt aan Sporting Charleroi, mocht zijn ontdekker en ex-coach Hein Vanhaezebrouck daar aan de slag gaan, al lijkt die transfer voorlopig wel nog veraf. Zelf kijkt de spits vooral uit naar een ambitieuze club uit de Championship. 

Doelpunten gezocht?

Mocht een ploeg nog op zoek zijn naar een spits die een doelpunt kan maken, dan zou Gianni Bruno de man wel eens kunnen zijn. Na verschillende passages bij clubs uit de Ligue 1 keerde hij in de zomer van 2017 terug naar België. Het voormalig toptalent tekende een contract bij het ambitieuze en Frans getinte Cercle Brugge. Na een moeilijk eerste seizoen in 1B werkte de aanvaller zich dit seizoen wel op tot basisspeler bij de Vereniging. In 34 wedstrijden liet hij 13 maal de netten trillen, een garantie op enkele broodnodige doelpunten dus.

Wie nog op zoek is naar een woelwater met onmiskenbaar veel talent voor voetbal komt uit bij Yassine El Ghanassy. De ex-speler van KAA Gent en KV Oostende maakte in de zomer van 2017 de overstap naar het Franse FC Nantes, maar dat werd geen succes. Besnik Hasi bood hem een uitweg en nam hem voor enkele maanden op huurbasis mee naar het Saoedi-Arabische Al-Raed. Daar speelde hij geregeld, maar liet hij geen onuitwisbare indruk achter. Benieuwd wie het aandurft om El Ghanassy transfervrij op te pikken. 

Andere interessante spelers wiens contract afloopt zijn: Jur Schryvers (Waasland-Beveren), Nils Schouterden (KAS Eupen), Thibault De Smet (KAA Gent) en Jannes Vansteenkiste (Roda JC Kerkrade). 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.