Voormalige goalgetter lyrisch over Rode Duivels: "Deze nationale ploeg dat is een andere dimensie" en "Ik denk dat het nog beter kan, ze zijn capabel om een toernooi te winnen"


Foto: © photonews 08 juni 2019 18:21

De Rode Duivels nemen het zaterdagavond op tegen Kazachstan. De vraag is niet of ze gaan winnen, maar hoeveel keer de Kazachse doelman zich gaat moeten omdraaien. Ook Luigi Pieroni, 25-voudig international, is diep onder de indruk van deze generatie.

"Deze nationale ploeg dat is een andere dimensie", spaart Pieroni de lofgebeden niet in Het Laatste Nieuws. "Ze zijn niet voor niets nummer één in de wereld. Vincent, Mousa, Vertonghen, Witsel, Fellaini... Ze kwamen er in die periode allemaal stap voor stap bij."

De ex-speler van Moeskroen, Anderlecht, Standard en Gent zag in zijn periode als Rode Duivel al het enorme potentieel van deze spelersgroep: "Je kon toen al wel voorspellen dat de toekomst er goed uitzag. Je zag zo dat die generatie ons ging overvleugelen."

The sky is the limit

"Dat ze ook de FIFA-ranking zouden gaan aanvoeren, is nog een ander paar mouwen en ik denk dat het nog beter kan. Ze zijn capabel om een toernooi te winnen. Op het WK scheelde het niet veel. Tegen Frankrijk kwam het aan op details. Een stilstaande fase. Dan weet je dat het nipt was. Je kan onmogelijk de vergelijking maken met 13 jaar geleden."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.