Guardiola drukt alle speculaties de kop in: "Er is geen betere plek in de wereld om te werken als manager dan in Engeland"

08 juni 2019 20:18

Pep Guardiola werd in de wandelgangen genoemd als vervanger van de vertrokken Allegri, maar met die geruchten heeft de Catalaan op de officiële webstek van 'the Citizens' nu komaf mee gemaakt.

"Er is geen betere plek in de wereld om te werken als manager dan in Engeland", steekt de 48-jarige succescoach van wal. "Ik kan het vooralsnog alleen vergelijken met Spanje en Duitsland, maar Italië zou denk ik te vergelijken zijn met Spanje."

"In andere landen word je uitgefloten als je niet wint, maar hier blijft iedereen je steunen. Het is alsof ik elke week een blauw shirt draag en een van de supporters bent."

Filosofie

"Het belangrijkste is dat we een 'idee' hebben", stelt Guardiola. "Bij sommige clubs is het goed als je wint en slecht als je verliest, maar dat is hier niet zo. Dat is waarom ik hier graag wilde werken"

Nog één grote uitdaging

Toch ontbreekt er nog één grote prijs op zijn palmares met City: "Mensen in Engeland zeiden eerst dat je niet tot de grootste coaches behoort totdat je de Premier League wint, nu zeggen ze dat over de Champions League. Ik accepteer die uitdaging."

Clint Vens

Manchester City
 
 
Reacties.