'Les Bleus' lopen een blauwtje: "Ik kan me niet herinneren wanneer we nog eens zo slecht waren"

09 juni 2019 12:46

Frankrijk heeft blijkbaar moeite met het statuut van Wereldkampioen. In hun poule van de Nations League, weliswaar een erg moeilijke, moesten Les Bleus Nederland voor zich dulden en in de EK-kwalificatie acteerden ze onherkenbaar tegen Turkije.

De spelers zochten naar verklaringen, maar vonden die niet echt. "Turkije was simpelweg de betere ploeg", liet een teleurgestelde Antoine Griezmann optekenen in France Football. "Vermoeidheid is niet ons excuus. Dit is ons ook al overkomen tegen Nederland (in de Nations League, 2-0, nvdr.)."

Revanche tegen Andorra

"We voetbalden bijna geen enkele kans bijeen en we schoten niet eens op doel. Er liep veel fout, ook bij mezelf", gaf de wereldkampioen grif toe. Ook Paul Pogba was niet te spreken over het geleverde spel van de Fransen.

"De simpelste zaken liepen mis", verklaarde Pogba. "Ik kan me niet herinneren wanneer we nog eens zo slecht voor de dag kwamen. We zijn op revanche gebrand", besloot de middenvelder van Manchester United. Dinsdag volgt er een ideale mogelijkheid voor die revanche. Op bezoek bij Andorra zouden de Fransen wel eens de sloophamer kunnen bovenhalen.

Hannes Van Gael

Frankrijk \\ Turkije
 
 
Reacties.