Rode Duivels klaren de klus: "Zonder kwaliteit en vechtlust kan er altijd iets geks gebeuren"


Foto: © photonews 09 juni 2019 00:33

De Rode Duivels behouden hun perfect parcours na een logische overwinning tegen Kazachstan. Voor Toby Alderweireld en de andere verdedigers werd het een bijzonder rustige avond.

3-0, niet meer, maar ook niet minder. Een driepunter in de voorlaatste match van een lang seizoen, zelfs tegen Kazachstan deed dat deugd. "Ze hebben 3-0 gewonnen tegen Schotland en als je geen kwaliteit en vechtlust brengt, dan kan er altijd iets geks gebeuren", aldus een tevreden Toby Alderweireld.

Door de vroege dubbele voorsprong moesten de Rode Duivels niet meer aandringen, mede door een onmachtig Kazachstan. "We zijn toch nog op zoek gegaan naar een extra doelpunt en we hadden daar ook de kansen toe. En als zij konden tegenprikken had hun geloof toengenomen. Dat hebben we niet laten gebeuren."

De verdediging had nagenoeg geen werk op te knappen, al kwamen er op het einde toch enkele schuchtere pogingen van de bezoekers. "We trokken met momenten massaal naar voor en iedereen wou een doelpuntje maken, dan is de organisatie iets minder goed dan tegen een topclub", besloot de centrale verdediger.

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.