België is wél sterker dan Nederland, Ronald


Foto: © photonews 10 juni 2019 18:57

"Portugal, Frankrijk, Engeland, Duitsland en misschien ook wel Spanje zijn de beste teams van Europa. België? Die zijn niet beter dan wij." Ronald Koeman was wel erg duidelijk na verloren finale van de Nations League.

Nederland moest de afgelopen jaren toekijken hoe het ‘kleine’ België schitterde op grote toernooien, terwijl ze zich zelf niet konden kwalificeren. Maar onder impuls van de ‘Ajax-generatie’ leeft Oranje opnieuw op.

Het is intussen wel negen wedstrijden en 21 jaar geleden dat Nederland nog eens won van België. Sindsdien eindigde het zes keer op een gelijkspel, twee keer won België. Zowel in 2016 als in 2018 eindigde een oefenmatch op 1-1.

Volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.de waren de elf basispionnen bij Nederland in de finale tegen Portugal  412 miljoen euro waard. De Belgen die tegen Kazachstan startten meer dan de helft meer: 643 miljoen. Dat verschil komt neer op een gemiddelde van twintig miljoen per speler.

Het ‘vierkant’ van Dijk – de Ligt – de Jong – Van de Beek is enorm getalenteerd -die laatste zat tegen Portugal zelfs op de bank- maar om neerbuigend te doen over de Belgen is wat er ‘rond’ speelt toch niet goed genoeg.

België won op het afgelopen WK van Brazilië en twee keer van Engeland. Nou ja, België verloor van Frankrijk in de halve finale van en Nederland verloor geen enkele wedstrijd op het WK. Misschien is het dat. 

Koeman besefte na de nederlaag tegen Portugal dat het niveau van zijn voorlinie te laag ligt en zijn team te weinig kansen creëert. Dat lijkt ons nochtans een niet-onbelangrijk deel van het voetbal. Daar ligt het grote verschil tussen België en Nederland. Ryan Babel is geen Eden Hazard. 

Je weet natuurlijk niet hoe de Belgen het afscheid van een aantal jongens uit de ‘Gouden Generatie’ gaan verteren na het EK van 2020. Maar op dit moment durven we het wel nog zeggen: Ronald, België is wél beter dan jullie.

België \\ Nederland \\ Schotland
 
 
 
Reacties.