Anderlecht-flop speelt volgend seizoen in La Liga: "Hij is helemaal ontbolsterd"

11 juni 2019 15:03

Kent u Fede Vico nog? De creatieve middenvelder werd in 2013 door Anderlecht weggeplukt bij Cordoba, maar bracht niet wat van hem verwacht werd. Na enkele jaren met ups en downs lijkt het nu wel te lukken voor Vico, want hij speelt volgend seizoen in de Spaanse eerste klasse.

De periode van Vico in België is er eentje om snel te vergeten. In 2013 kwam hij bij Anderlecht aan, maar het wilde niet lukken en zijn uitleenbeurt aan KV Oostende werd ook een mislukking. Drie jaar en enkele uitleenbeurten later nam Anderlecht de beslissing om het contract van Fede Vico te ontbinden.

Hij werd opgevist door de Spaanse tweedeklasser CD Lugo en daar ontbolsterde hij helemaal. Daar trok hij de aandacht van Leganes. De eersteklasser legde hem vast en leende hem vervolgens uit aan Granada.

Ook daar deed hij het dit seizoen uitstekend. Hij scoorde vijf keer en was goed voor zeven assists. Dat zorgde mee voor de promotie van Granada naar eerste klasse. Bij deze club zal hij ook blijven spelen, want een clausule in zijn contract zegt dat Fede Vico voor 250.000 euro overgenomen kon worden als Granada kon promoveren. Een deal dat ze in Granada niet konden afslaan.

Nils Wens

Anderlecht \\ Granada
 
 
Reacties.