Lombaerts: "Het EK voor beloften was het beste wat mij had kunnen overkomen"

11 juni 2019 10:41

De Belgische beloften hebben zich voor het eerst sinds 2007 nog eens kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Twaalf jaar geleden maakte Nicolas Lombaerts deel uit van de succesvolle lichting en hij heeft naar eigen zeggen veel te danken aan dat toernooi.

Lombaerts had onder meer zijn transfer naar Zenit Sint-Petersburg aan dat EK te danken. "Zonder dat EK zat ik nooit bij Zenit St-Petersburg", zei Lombaerts in Het Nieuwsblad. Hij werd er ook ontdekt als centrale verdediger en niet als back, waar hij bij Gent destijds werd geposteerd.

Goedkoper dan Vermaelen

"Ik stond toen naast Thomas Vermaelen, ook een linksvoetige verdediger. Zenit zocht op dat moment een centrale verdediger en ik was in die rol beter dan als linksback. Achteraf bekeken was dat EK het beste wat mij had kunnen overkomen", ging Lombaerts verder.

Soms moet je wat geluk hebben om een transfer af te dwingen. En dat had Lombaerts in 2007. "Advocaat, de trainer van Zenit, kende me voordien niet. Maar Zenit had een week vakantie, waardoor hij naar het EK kon komen kijken, dat toevallig in Nederland plaatsvond. Ik speelde een goed EK en ik was wellicht iets goedkoper dan Vermaelen", besloot Lombaerts.

België \\ Schotland
 
 
 
Reacties.