België neemt het straks op tegen een Champions League-winnaar, de 'burgemeester van Norwich' en een koppel promovendi

11 juni 2019 11:02

Dinsdagavond staan de Rode Duivels voor hun allerlaatste klus van het seizoen, dan ontvangen ze de Schotten. Maar wie speelt er eigenlijk voor Schotland?

De elf basisspelers tegen Cyprus komen allemaal uit voor een club in Groot-Brittannië. De aanvoerder, de leider en ook meteen de bekendste speler is Andrew Robertson, op 1 juni nog winnaar van de Champions League met Liverpool. Hij heeft bovendien een goed afstandsschot, dat onderstreepte hij andermaal tegen Cyprus.

Vijf van de elf spelers werden geselecteerd uit de Schotse competitie: O’donnell (Kilmarnock), McKenna (Aberdeen), Brophy (Rangers), McGregor en Forrest (allebei Celtic). Die laatste werd uitgeroepen tot beste speler van de Premiership. Over heel het seizoen gaf hij 20 assists en scoorde hij 18 keer.

Linkerflank

Forrest neemt de rechterflank voor zijn rekening, maar het is vooral de linkerflank (Fraser van Bournemouth en Robertson) die we in het oog moeten houden. “Ik ben er zeker van dat zelfs België er tegenop kijkt om het tegen onze linkerflank op te nemen”, zei John McGinn in The Courrier.

McGinn komt uit voor Aston Villa, het team dat als laatste beslag legde op de promotie naar de Premier League. Ook Norwich promoveerde, mede dankzij Kenny McLean. Hij draagt de onofficiële titel ‘Lord Mayor of Norwich’.

Winnen de Rode Duivels voor de vierde keer op weg naar het EK 2020? Dan krijg je liefst 1.3 keer je inzet terug. Een stunt van Schotland kan heel wat meer opleveren!

België \\ Schotland
 
 
 
Reacties.