Dit is ons 'Team van speeldag 1' op het WK vrouwenvoetbal


Foto: © SC 12 juni 2019 19:15

Het WK vrouwenvoetbal is goed vertrokken, de eerste twaalf wedstrijden zijn inmiddels achter de rug en speeldag 2 is al begonnen. Hoog tijd om terug te blikken met een team van de week.

Doel

In doel deden enkele keepsters het de voorbije speeldag prima. We denken bijvoorbeeld aan de Chileens, die heel wat goede reddingen deed. Toch nomineren we uiteindelijk Sari Van Veenendaal, die uitpakte met de knapste reddingen en zo de driepunter inleidde voor haar Oranje Leeuwinnen.

Verdediging

Achterin kiezen we voor drie personen. Wendie Renard scoorde twee keer voor Frankrijk, terwijl ook Buchanan raak trof voor Canada. Naast hen konden we niet heen, terwijl Gomez voor Argentinië een paar keer de meubelen redde met sterke verdedigende acties.

Middenveld

Het middenveld dan, waar vooral Bussaglia echt indruk maakte op ons op speeldag 1 voor het thuisland. Asslani was dan weer belangrijk voor de Zweden, terwijl Reiten scoorde voor Noorwegen en Banini bij Argentinië de draaischijf was. Er hadden ook verschillende Amerikaanse vrouwen bijgekund, maar bij hen was de tegenstand echt wel miniem.

Aanval

Voorin kunnen we dan weer niet anders dan Alex Morgan in het team van de week te posteren met haar vijf(!) doelpunten. Ook de hattrick van Cristiane voor Brazilië en de twee goals van Bonansea voor Italië mogen we niet laten liggen.

 
 
 
Reacties.