Real gooit met geld alsof het niets is ... en de transferperiode moet nog beginnen

13 juni 2019 15:54

Zouden de fans van Real Madrid het zich nog kunnen herinneren? De pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Ajax (1-4), de bekeruitschakeling tegen aartsrivaal Barça of het dramatische competitieslot met 4 op 15? Het antwoord zou wel eens negatief kunnen zijn.

De fans van Real Madrid werden de laatste weken overweldigd met transferaankondigingen. Vijf spelers werden al officieel ingelijfd door de Koninklijke en de kooplust lijkt nog niet gestild. De transferperiode sluit pas over meer dan twee maanden…

Van die vijf transfers kan je er gerust zes maken, want de aanstelling van Zinedine Zidane aan het einde van het afgelopen seizoen was ook al een pleister op de wonde. Het is overigens niet alleen de koopwoede alleen die zo opmerkelijk is, de transferbedragen swingen ook de pan uit.

303 miljoen euro

Als we alle transferbedragen optellen komen we uit op een som van iets meer dan 300 miljoen euro. Zonder bonussen dan nog! Chelsea incasseerde 100M euro voor E. Hazard, Porto ontving 50M voor Militao, Mendy leverde Lyon 48M op, Frankfurt kreeg 60M voor Jovic en Santos mag 45M op de bankrekening bijschrijven voor de transfer van Rodrygo (cijfers Transfermarkt).

Hallo, Yves Leterme, ‘mister Financial Fair Play’! Dit monsterbedrag kan niet zomaar gecompenseerd worden met inkomende transfers. Kovacic komt terug van een uitleenbeurt van Chelsea en kan verkocht worden, hetzelfde geldt voor James Rodriguez die terugkeert van Bayern München en in de belangstelling van Juventus staat.

Nog nooit gaf Real Madrid zo veel geld uit op de transfermarkt. Ze betaalden nu ongeveer 50M meer dan het vorige recordjaar 2009, toen Kaka en Cristiano Ronaldo overkwamen. Waar zal het stoppen, want ook Eriksen en Pogba worden nog gelinkt aan ‘de Koninklijke’.

Officieel begint de mercato in La Liga op 1 juli en sluit op 2 september middernacht.

Hannes Van Gael

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.