🎥 Buffalo opent groot toernooi met twee doelpunten, Ochoa houdt makkelijk de nul en Argentinië blameert zich voor eerste in veertig jaar

16 juni 2019 10:12

Terwijl er in Europa werd geslapen (of gefeest op de zaterdagse dansvloer), stonden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heel wat boeiende wedstrijden op het programma. Met 'Belgische' goals én met een grote verrassing.

Copa America

Op de Copa America een grote verrassing: Argentinië werd er koud gepakt door Colombia en moet zo al meteen vol aan de bak. Martinez en Zapata zorgden voor de 0-2. Het team van Messi had zijn openingswedstrijd op de Copa niet meer verloren sinds 1979.

In de groep van Brazilië - dat Peru al had geklopt - speelden Venezuela (met ex-Gentspeler Roberto Rosales) en Peru 0-0 gelijk.

Gold Cup

Ook de Gold Cup is ondertussen afgetrapt met een paar doelpuntenfestivals. Jonathan David (KAA Gent) zette Canada met twee goals op weg naar een 4-0 zege tegen Martinique.

Mexico deed nog beter, door met 7-0 te winnen van Cuba. Guillermo Ochoa (Standard) hield al bij al makkelijk de nul voor zijn land.

Aernout Van Lindt

KAA Gent \\ Standard \\ Barcelona
 
 
Reacties.