OFFICIEEL: Affelay keert na meer dan 8 jaar terug waar het voor hem allemaal begon


Foto: © Photonews 18 juni 2019 19:58

De cirkel is rond voor één van de voormalige toptalenten van het Nederlandse voetbal. Ibrahim Affelay keert na acht jaar en vele omzwervingen terug naar de Nederlandse Eredivisie en het PSV-nest.

Affelay is er ondertussen 33 en werkte de voorbije maanden aan zijn terugkeer op het hoogste niveau: "Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde", laat technisch manager John de Jong weten op het digitaal huis van de lampenclub.

"Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio's maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima."

"Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden. We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken en daarom hebben we ook een optie in het contract opgenomen."

Terug naar het vertrouwde nest

Affelay versierde in 2011 een toptransfer van PSV naar Barcelona, maar kon in Camp Nou nooit de hoge verwachtingen inlossen. Na omzwervingen bij Schalke 04, Olympiakos en Stoke City keert hij nu dus terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. 

 
 
 
Reacties.