Losada over selectie Suarez voor de Copa America: "Op basis van zijn talent is dat geen verrassing"


Foto: © photonews 19 juni 2019 19:35

Een verrassende naam bij de nationale selectie van Argentinië de laatste maanden: Matias Suarez. De ex-aanvaller van Anderlecht speelt op zijn 31e zijn eerste Copa America.

Suarez werd op zijn dertigste voor het eerst international en reisde nu dus mee af met zijn land naar Brazilië. Na twee jaar op hoog niveau te hebben gespeeld bij Belgrado, dwong hij een toptransfer af naar River Plate.

In de –verloren- wedstrijd tegen Colombia mocht Suarez invallen, terwijl grote(re) namen op de bank bleven. Paulo Dybala bijvoorbeeld.

“Op basis van zijn talent verbaast mij dat allemaal niet”, vertelde Hernan Losada ons. Losada voetbalde nog een tijdje samen met Suarez bij Anderlecht. “Maar als je naar zijn leeftijd kijkt is het natuurlijk wél een verrassing.”

“Hij haalde het hoogste niveau uit zijn carrière bij Anderlecht. Hij schitterde in de Europa League, maar dan viel zijn transfer naar Rusland in het water door zijn knieproblemen. In Argentinië is hij er gelukkig opnieuw helemaal bovenop gekomen.”  

Met nu dus een selectie voor de Copa America tot gevolg. “Mati was op het juiste moment op de juiste plaats. Argentinië had vers bloed nodig. Suarez verdient deze kans.”

Anderlecht \\ Argentinië \\ River Plate
 
 
 
Reacties.