Aubameyang praat over de harde weg naar de top: "Toen wou ik stoppen met voetballen"


Foto: © photonews 19 juni 2019 19:01

De weg naar de top in het voetbal is vaak lang en hard. Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang weet dat als geen ander.  

“Tijdens mijn kinderjaren verhuisden we constant”, vertelde Aubameyang aan Goal.com. “Ik speelde in de jeugd voor Nice, Laval en Rouen. Het was niet eenvoudig om altijd van hier naar daar te trekken. Maar nu helpt het mij om snel aan een nieuwe omgeving te wennen.”

“Ik had ook een hele tijd serieuze problemen met mijn knieën, waardoor ik amper nog kon sprinten. Mijn liefde voor het voetbal verdween beetje bij beetje. Ik dacht er zelfs aan om te stoppen.  Op een bepaald moment had ik geen ploeg meer en ging ik niet naar school. Toch ben ik hard blijven trainen. Je weet namelijk maar nooit.”

Het harde werk werd uiteindelijk ook beloond. “Zes maand later vroeg mijn vader mij of ik klaar was om opnieuw bij een club te gaan trainen. Natuurlijk was ik dat. Ik ging aan de slag bij Bastia. Dat was het échte begin van mijn voetbalcarrière.”

Uiteindelijk belandde de Gabonees via –opnieuw- heel wat tussenstations bij Saint-Etienne, waar hij definitief doorbrak. Borussia Dortmund haalde hem er in 2013 weg voor dertien miljoen euro. Vijf jaar later trok hij voor meer dan zestig miljoen euro naar Arsenal, waar hij afgelopen seizoen 31 keer de weg naar doel vond.

Europa League \\ Arsenal
 
 
 
Reacties.