Geschiedenis van Lokeren trok sterke man Louis de Vries aan: "Wellicht spelen we volgend seizoen in 1B"

21 juni 2019 15:47

Op een persmoment heeft nieuwe eigenaar Louis de Vries meer uitleg verschaft over de overname van Lokeren en over zijn beweegredenen om deze uitdaging aan te gaan. De geschiedenis van de club sterkt hem in zijn overtuiging dat er een mooie toekomst is weggelegd op het hoogste niveau.

De Vries is zeker en vast een man die zijn pappenheimers kent. "Lokeren won tweemaal de Beker van België, speelde legendarische Europese wedstrijden en had de topscorer van de Belgische competitie in zijn rangen. Bovendien speelden hier mannen als Lato, Lubanski, Dalving, Verheyen en noem maar op", verwijst de nieuwe sterke man bij HNB naar de rijke historie.

Het is nu ook niet zo dat hij op zijn enige de financiële middelen aanreikt om Lokeren op de been te houden. "De namen van mijn mede-investeerders kan ik, op hun vraag, nog niet vrijgeven. Het gaat om Vlaamse, gereputeerde en kapitaalkrachtige mensen."

De Boeck bleef pushen

Het besef over de huidige sportieve situatie is ondertussen wel doorgedrongen. "Wellicht spelen we volgend seizoen in 1B, maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk weer in 1A te spelen." Eén ding is zeker: De Vries en coach De Boeck zitten op dezelfde golflengte. "Het was De Boeck die me bleef pushen om verder te onderhandelen met Roger Lambrecht."

Verjaardag stamnummer

Hoe dan ook zal het binnenkort toch een beetje feest zijn op Daknam. De vijftigste verjaardag van het stamnummer van Sporting Lokeren komt eraan. "We zullen vieren onder de noemer 50 jaar Lokerse Feesten." En vervolgens moeten de resultaten dan ook komen. "We kunnen beginnen bouwen aan een team dat competitief is."

Kevin Vanbuggenhout

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.