Peter Vandenbempt ziet opvallende clubvoorzitter Linard opvolgen bij KBVB


Foto: © photonews 21 juni 2019 08:15

Zaterdag is het alweer een belangrijke dag voor het Belgische voetbal, want dan kiezen de leden van het Uitvoerend Comité een nieuwe bondsvoorzitter. Gilbert Timmermans en Philippe Godin zijn zeker kandidaat om Linard op te volgen, maar Peter Vandenbempt denkt dat het iemand anders wordt.

Vandenbempt maakt bij Sporza een inschatting van de verkiezing van de nieuwe voorzitter. "De grootste kanshebber is wellicht een derde kandidaat: Mehdi Bayat. De voorzitter van Charleroi wordt door de profclubs naar voren geschoven", legt de radiocommentator uit.

Bayat draagt de voorkeur weg van Linard en er zijn nog redenen waarom de sterke man van de Carolo's veel kans maakt. "De profclubs willen na het vertrek van Bart Verhaeghe iemand uit de eigen gelederen als voorzitter. De Franstaligen binnen de Voetbalbond willen absoluut een Franstalige voorzitter als tegengewicht van de ondertussen zeer Vlaamse top van de bond."

Bayat zal het dan moeten opnemen tegen Gilbert Timmermans van de Vlaamse amateurs en Philippe Godin van de Waalse amateurs. Als Timmermans het haalt, zal er binnen een jaar terug een nieuwe voorzitter aangeduid moeten worden. Hij bereikt dan de leeftijdsgrens van 75 jaar. Een kandidaat heeft 12 van de 22 stemmen nodig om verkozen te geraken. 

Charleroi
 
 
 
Reacties.