Engeland gaat opnieuw op dramatische wijze onderuit op het EK U21 (en dat is slecht nieuws voor de Belgen)

21 juni 2019 20:47

Engeland heeft op het WK U21 een tweede nederlaag op rij geleden. Na het verlies tegen Frankrijk ging het ook fout tegen Roemenië.

Engeland verloor dinsdag met 1-2 van Frankrijk. Phil Foden had de Engelsen nochtans op voorsprong gebracht. Jonathan Ikone maakte pas na negentig minuten gelijk en diep in de extra tijd zorgde een owngoal van Aaron Wan-Bissaka zelfs nog voor de Franse overwinning.

Ook de nederlaag tegen Roemenië was op zijn minst bizar te noemen. De wedstrijd eindigde op 2-4, maar het eerste doelpunt viel pas na 77 minuten.

Engeland maakte meteen gelijk en na 88 minuten stond het 2-2. Twee doelpunten van Florinel Coman (90’ en 90+4’) nekten de Engelsen opnieuw in de extra tijd.

Engeland staat zo op de rand van de uitschakeling. Als Frankrijk straks –minstens- een punt pakt tegen Kroatië, is Engeland uitgeschakeld.

En dat is bovendien slecht nieuws voor de Belgen. Omdat Engeland niet als Groot-Brittannië deelneemt aan het toernooi, kunnen zij geen ticket afdwingen voor de Olympische spelen. België hoopte hun ticket nog te kunnen inpikken.