Jürgen Klopp komt terug op beruchte uitspraak: "Iedereen geeft veel geld uit, dus moeten wij hetzelfde doen"

22 juni 2019 11:19

Na een weergaloos seizoen, dat een climax kende met het winnen van de Champions League, staat Jürgen Klopp voor de zware opdracht om met Liverpool op zijn minst weer even goed voor de dag te komen. Dat mag voor de succestrainer ook iets kosten, ondanks uitlatingen uit het verleden.

Toen Manchester United in 2016 het record brak met het transferbedrag dat het op tafel legde voor Paul Pogba, beweerde Klopp het liever op een andere manier te doen dan door topspelers te halen met veel geld. Terwijl zijn huidige club voorbije zomer toch zwaar investeerde en dat mogelijk opnieuw zal doen.

Klopp wilde zijn uitspraak van drie jaar geleden toch even nuanceren bij de Duitse zender ZDF. "Destijds in Duitsland had Bayern een bodemloze put met geld, zo'n honderd Britse pond waard. Daar koop je vandaag één centrale verdediger mee en dan heb je zijn loon nog niet betaald", haalt de manager van de Engelse vicekampioen aan.

De markt is meer veranderd dan ik gedacht had - Jürgen Klopp

"De markt is meer veranderd dan ik gedacht had, maar ik sta nog altijd achter wat ik gezegd heb. Misschien is niet alles goed begrepen. Mijn punt was: als er een punt komt waarop voetbal enkel nog om geld gaat en niet meer om het voetbal zelf, dan stop ik ermee. Zo denk ik er nog altijd over", laat Klopp weten.

Dat is enigszins begrijpelijk, maar het strookt dan toch niet helemaal met de bedragen die Liverpool de laatste jaren uitgaf. "Liverpool is een ambitieuze club. Als we niet evenveel uitgeven dan anderen, dan doen we niet meer mee. Iedereen geeft veel geld uit, dus moeten wij hetzelfde doen."

Champions League \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.