Portret van Gavory: de Luikse linksachter van drie miljoen

26 juni 2019 19:50

Standard stelde met Nicolas Gavory dinsdag een nieuwe linksachter voor. Na een seizoen in Nederland bij FC Utrecht, trekt hij volgend seizoen met Standard voor het eerst de Europa League in.

Waarom betaalde Standard om en bij de drie miljoen euro om hem in te lijven? Een blik op zijn jonge carrière tot dusver.

Offensief opgeleid

Gavroy voetbalde tijdens de jeugd bij Auxerre als linksbuiten. Hij liet er van zich horen met zijn snelheid en techniek.

International aan de zijde van Rabiot, Martial en… Didillon

Gavory kwam uit voor de Franse U16, U17 en U19. Zo speelde hij aan de zijde van toppers als Rabiot, Anthony Martial, Thomas Lemar en Clément Lenglet, maar ook samen met Marco Ilaimaharitra (Charleroi) en Thomas Didillon (Anderlecht).

Polyvalentie als troef

In Nederland speelde hij zowel als linksachter als centraal op het middenveld. In het midden kan hij zich misschien nog wel verder ontwikkelen, hoewel hij nog altijd de voorkeur geeft aan zijn vertrouwde flank.

Michel Preud'homme kan de offensieve linksachter dus zowel in een systeem met drie of vier op de linkerkant of centraal op het middenveld inschakelen.

Cornerspecialist die met assists strooit

Erg vaak scoort Gavory niet, maar hij brengt de doelpunten wel aan. Bij Clermont gaf hij twee jaar geleden twaalf assists in de Ligue 2.  Bij Utrecht vorig seizoen zes.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Utrecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.