Hoe het cashprobleem van Inter een zegen is voor Standard en nefast voor Lukaku

27 juni 2019 17:49

Twee Belgen, de ene een Rode Duivel en de andere een toekomstige, zijn verwikkeld in een transfer met Inter Milaan. Romelu Lukaku langs inkomende zijde, Zinho Vanheusden langs uitgaande zijde. De club zit in een periode van besparingen en dat heeft gevolgen voor beide deals.

Eerst even een kleine schets van de situatie. Volgens de Financial Fair Play (FFP) mag een club verspreid over drie jaar een verlies van maximum 30 miljoen euro maken. Inter heeft de laatste jaren boven zijn stand geleefd en zit nu met de gevolgen.

Wat is dat gevolg? Dat de knip erop moet. Om spelers aan te trekken moet er eerst verkocht worden, want als het verlies groter is dan 30M, dan wordt Inter gestraft. Geen Europees voetbal spelen of een beperkte selectie voor Europees voetbal behoren tot de sancties.

Genoeg over de regels nu. De FFP heeft dus gevolgen voor Inter en ook voor twee Belgen die hun zinnen op een transfer hebben gezet: Romelu Lukaku en Zinho Vanheusden.

Lukaku

Die eerste wil naar Milaan verkassen, maar mag niet zomaar vertrekken van Manchester United, dat in 2017 nog 85M euro betaalde voor de Rode Duivel. Inter kan de vraagprijs niet op tafel leggen en dus gaat het creatiever te werk.

Een transfer op huurbasis is het nieuwe voorstel. Inter wil Lukaku voor 2 jaar en 9M euro huren. Daarna moeten ze een obligatoire aankoopoptie lichten van 60 miljoen euro. Zo geven de Nerazzurri geen al te hoog bedrag uit deze zomer en leven ze conform de FFP regels.

Vanheusden

Voor Lukaku en Inter zijn de FFP-regels een blok aan het been, maar voor Standard en Zinho Vanheusden maken ze een transfer juist makkelijker. Standard is onder de indruk van de verdediger na zijn uitleenbeurt en Vanheusden ziet een transfer wel zitten.

Nog een keer huren is een optie, maar waarom niet meteen kopen, denken ze bij de Rouches. In normale omstandigheden zou Inter er nog niet aan denken, maar omdat ze in geldnood zitten is het plots een optie. Een transferbedrag van 12,4M euro doet de ronde. Inter wil graag een terugkoopoptie op het 19-jarige talent, dus is het voor Standard kwestie om die zo hoog mogelijk te krijgen.

Premier League \\ Serie A \\ Standard \\ Manchester United \\ Inter Milaan
 
 
 
Reacties.