'Standard profiteert van geldproblemen bij Inter en maakt Vanheusden duurste inkomende transfer van Belgisch voetbal'


Foto: © photonews 27 juni 2019 07:19

Wel naar Standard, toch naar een andere club... Er lijkt een einde te zullen komen aan het getouwtrek rond Zinho Vanheusden. Standard zou een akkoord hebben met Inter dat van Vanheusden de duurste inkomende transfer van de Jupiler Pro League maakt.

Woensdag konden we u melden dat Sassuolo Zinho Vanheusden wou wegkapen bij Inter Milaan voor de neus van Standard. Maar volgens Het Nieuwsblad zou Standard nu over de beste papieren beschikken voor de 19-jarige centrale verdediger.

Volgens het dagblad zijn Standard en Inter een prijs van 12,6 miljoen euro overeengekomen. In totaal komt het zelfs neer op 18 miljoen euro, maar de Rouches krijgen 30% op het transferbedrag. Die 5,4M is dus een nuloperatie.

Inter kan zo snel aan cash komen om te voldoen aan de Financial Fair Play regels. De Milanezen willen wel een terugkoopclausule in het contract van Vanheusden, die voor vier jaar bij de Rouches zou tekenen.

Als de transfer wordt afgerond is Vanheusden de duurste inkomende transfer van de Belgische competitie. Voorlopig valt die eer nog te beurt aan Stanciu, die voor 10M naar Anderlecht ging.

Serie A \\ Standard \\ Inter Milaan
 
 
 
Reacties.