Commissie van 200.000 euro op de transfer van Letica vs. staalharde ontkenning van Leko: wie spreekt de waarheid in fraudedossier?

28 juni 2019 08:36

Ivan Leko ontkent niet alle beschuldigingen aan zijn dossier omtrent de financiële fraude. Hij bevestigde dat hij delen van zijn loon achterhield voor de fiscus, maar dat hij commissies op zak stak bij transfers, ontkent hij in alle talen.

Spijtoptant Dejan Veljkovic beschuldigde Ivan Leko ervan dat hij de belastingsdienst omzeilde en dat hij geheime commissies overhield aan enkele transfers. Dat eerste ontkent de Kroatische coach niet, dat tweede wel. "Belastingen achterhouden is de manier van werken van Veljkovic", verklaarde Leko's advocaat bij Gazet van Antwerpen.

200.000 euro

Het zou gaan om de transfers van Rits, Tomecak en Letica. Bij die laatste zou Ivan Leko 200.000 in de eigen zak steken, maar dat bedrag werd volgens Gazet van Antwerpen nooit teruggevonden. Club Brugge heeft de makelaarscommissie (waarvan Leko in tweede instantie een deel zou krijgen) nooit betaald, wellicht omdat Veljkovic toen in de gevangenis zat.

"Leko kan iedereen recht in de ogen kijken. Hij heeft vaak genoeg gezegd tegen Veljkovic dat hij geen geld moest hebben. Leko heeft nooit geld ontvangen voor transfers van spelers", aldus de advocaat van Leko.

Wie de waarheid spreekt, Veljkovic of Leko, daar zal het gerecht over moeten oordelen.

Hannes Van Gael

Club Brugge
 
 
Reacties.