Zulte Waregem gaat nu ook onderuit tegen OH Leuven

29 juni 2019 20:01

Onder een loden zon nam Zulte Waregem het in zijn tweede voorbereidingswedstrijd van het seizoen op tegen OH Leuven. Dat leverde een verrassend resultaat op.

Zulte Waregem had in de midweek nog met 1-0 verloren van Sparta Petegem, ook de komende weken is dat het strijdtoneel waar Essevee nog enkele oefenwedstrijden zal afwerken.

Geen goals voor de rust

Zonder Harbaoui, Bürki en de geblesseerde Baudry begon Zulte Waregem met een experimenteel elftal aan de aftrap, waarbij nieuwkomers Oberlin en Humphreys mochten beginnen, net als de Griekse tester Kainourgios. 

In zware omstandigheden waren de beste kansen in de eerste helft voor de Leuvenaars. Henry scoorde vanuit buitenspelpositie, ook Aguemon en Maertens lieten zich een paar keer opmerken. Scoren lukte echter niet: 0-0.

Leuven erop en erover

Na de pauze - met heel wat wissels aan beide kanten - kregen we wél doelpunten te zien. Essevee opende via Soisalo de score, even later was het na geharrewar bij de thuisploeg al 1-1 via Vekemans. De Leuvenaars geloofden in hun kansen en gingen erop en erover.

Eerst maakte Mbombo er met een rake kopbal 1-2 van, op een volgende voorzet van Vekemans was het youngster Thiel die de bal in eigen doel liep. Essevee verloor zo na zijn eerste ook zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Er is nog werk aan de winkel. 

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ OH Leuven
 
 
Reacties.