Zomerrapport: Hoe ver staan de teams uit de G5 met hun huiswerk?

01 juli 2019 16:01

Het officiële startsein van de zomermercato is gegeven en de meeste clubs hebben al heel wat spelers aangetrokken en laten gaan. Hoever staan de vijf grote clubs nu al met hun huiswerk en wat kunnen we nog van hen verwachten?

Standard

De Rouches gingen als gekken tekeer en kondigden de ene nieuwkomer na de andere aan. Michel Preud’homme wil tijdens de voorbereiding aan de automatismen werken en heeft al bijna al zijn gewenste versterkingen beet. De deal met Avenatti, mogelijk de laatste inkomende zomertransfer, is nog niet rond, maar de spits is al wel mee op stage vertrokken.

Nu lijkt het prioriteit om enkele overbodige spelers elders te stallen of definitief van de hand te doen. Als we nog transfers van de club mogen verwachten, zal het dus voornamelijk langs uitgaande zijde zijn.

Anderlecht

De grootste transfer werd al meer dan een maand geleden bekendgemaakt: die van Vincent Kompany. Vlap wordt wellicht de volgende grote naam en voorts is het uitkijken naar enkele ex-ploegmakkers van Kompany bij de Rode Duivels of zijn vorige clubs die Anderlecht kan binnenhalen. Voorlopig zagen we enkele nog maar namen passeren die het niet zagen zitten.

Op elke linie mag er nog wel kwaliteit bijkomen, al is het ook kwestie om de kern wat in te perken. Veel spelers mogen/moeten weg en de club zal ook naar elk serieus bod luisteren, tenzij het om Verschaeren, Doku, Amuzu of Bornauw gaat.

Genk

De kern samenhouden zoals vorig jaar is een utopie. Met Trossard is er al flink gecasht en er zullen wellicht nog sterkhouders volgen. Elke uitgaande transfer zal gecounterd worden door een vergelijkbare vervanger langs inkomende zijde. Bongonda voor de ex-aanvoerder en Cuesta voor Aidoo (vertrekt naar Celta).

Nygren is er eentje voor de toekomst en Odey is veeleer een vervanger voor doublure Ingvartsen dan voor Samatta, die ook nog kan vertrekken.

Gent

De achterhoede van de Buffalo’s werd al danig versterkt, de voorhoede komt later wellicht nog aan de beurt. Het is vooral uitkijken wie Sorloth komt vervangen, als dat al gebeurt of als hij het zelf niet is. Aan het einde van vorig seizoen kreeg Kvilitaia namelijk meer en meer speelkansen.

Club Brugge

Verdediger Koussounou is tot dusver de enige aankoop van blauw-zwart en hij alleen volstaat niet om Poulain en straks ook nog Denswil te vervangen. Er moet dus een centrale verdediger bijkomen. Na de megadeal met Wesley kan Club ook nog hard uithalen in aanvallend opzicht. Het houdt ook enkele flankspelers in de gaten voor moest bijvoorbeeld Diatta of Danjuma vertrekken.

Hannes Van Gael

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.