De vier nieuwe Kompany-tieners: van kleine centrale verdediger tot frêle maar creatieve middenvelder


Foto: © photonews 02 juli 2019 20:20

De gemiddelde leeftijd van de ploeg die Vincent Kompany mee nam op stage naar Venlo is bijzonder laag. Dat kan makkelijk verklaard worden door de 7 prille twintigers en 6 tieners in de groep van 28. En dan ontbreken nog de vijf jeugdinternationals. Vier van de zes zijn nieuw. Wij stellen ze u voor.

Hotman  El Kababri (19)

Je zou het niet zeggen als je hem ziet, maar El Kababri - zijn roepnaam is Hotman - werd opgeleid als centrale verdediger. Met zijn 1m70 werd hij echter te klein geacht, ondanks dat hij bij de jeugd nooit echt in de problemen kwam. Hij werd wel omgeschoold tot rechtsachter en op die positie geloven ze bij Anderlecht ook dat hij een toekomst heeft in eerste klasse. Hij is een echte leider en was kapitein in quasi alle jeugdteams waarin hij speelde.

Thierry Lutonda (18)

Lutonda kwam als 13-jarige over van de jeugd van Standard. Nu vijf jaar later maakte hij indruk op Vincent Kompany tijdens de training. De linksachter kan de hele flank aan en liet tegen Oudenaarde mooie dingen zien. Het leverde hem een selectie voor de stage op. Ook omdat Anderlecht op dit moment niet dik zit in de flankverdedigers. Bij de beloften van Jonas De Roeck kwam hij er vorig seizoen bij als doublure, maar hij wierp zich al snel op als basisspeler. Hij kan ook een rijtje hoger spelen en valt op door zijn snelheid en technische bagage.

Halim Timassi (17)

'De tank' hoorden we afgelopen zaterdag nog iemand van Anderlecht zeggen. Ok, de 17-jarige flankaanvaller heeft een voor zijn leeftijd heel volwassen lichaam, maar hij heeft ook heel wat technische capaciteiten. Het probleem wordt om hem onder controle te houden. Hij scoorde een schitterend doelpunt in de oefenmatch tegen Oudenaarde, maar meteen klonk het dat hij nu met zijn voeten op de grond zal moeten blijven. Hij verslikt zich wel eens in 'te veel proberen'.

Theo Leoni (19)

Technisch een heel begaafde creatieve middenvelder, maar nog o zo frêle. Hij zal snel spieren en lichaamsvolume moeten bijkweken. Maar niemand in Anderlecht twijfelt over zijn voetbalinzicht. Hij kan met één pass iemand alleen voor doel zetten en probeert steeds verticaal te spelen. Hij zal wel een paar maanden in het krachthok moeten kruipen.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.