Dieter Penninckx, nu alleen hoofdaandeelhouder, stelt fans gerust: "We staan sterk genoeg om drie seizoenen 1B aan te kunnen"

02 juli 2019 07:11

Na het opstappen van Olivier Somers bij KV Mechelen heeft Dieter Penninckx nu 70 procent van de aandelen in handen bij de club. Maar de sterke man van modeconcern FNG gaat zich nu niet meer laten gelden bij de club, hij wil de fans zelfs nog meer inspraak geven.

De fans krijgen immers de aandelen van Stefaan Van Roy in handen en komen daarmee ook op 11 procent van de aandelen. “Ik ben bij KV ingestapt als een supporter. Vanuit die optiek is het mijn bedoeling om nu een nieuwe structuur uit te zetten en de ­supporters nog meer inspraak te geven. We willen het medezeggenschap van de fans nog meer verankeren binnen de club. Hoe we dat concreet gaan aanpakken, dat zal de komende weken ­duidelijk worden", vertelt Penninckx in GvA.

De club weet wel nog niet in welke reeks ze gaan uitkomen, maar volgens Penninckx is er in geen enkel scenario een financiële ramp in het vooruitzicht. “Ons budget blijft hetzelfde. Ook als het 1B wordt, ­betekent dat geen financieel rampscenario voor de club. Ons dossier voor het BAS is sterk ­genoeg om uit te gaan van 1A, maar vanuit financieel perspectief staan we sterk genoeg om drie seizoenen in 1B aan te kunnen.”

Johan Walckiers

KV Mechelen
 
 
Reacties.