Waasland-Beveren trekt ferm van leer op het BAS: "Dubbele pet Van Steenbrugge gaat ons petje te boven" en "Fantasie, om niet te zeggen leugens"

02 juli 2019 11:52

Dezer dagen zijn er in Vilvoorde zittingsdagen van het BAS, dat knopen moet doorhakken in de vermeende zaak rond matchfixing in de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. De Wase Leeuwen schieten in hun verdediging met scherp.

Waasland-Beveren mocht/moest zich nogmaals komen verdedigen in de 'Operatie Propere Handen', omdat Sporting Lokeren in beroep ging tegen de beslissing om de Wase Leeuwen niet te laten degraderen naar 1B.

"Het is niet omdat je ten dans gevraagd wordt, dat men dan ook effectief danst. Weiger je, dan wordt er niet gedanst", is clubadvocaat Kristof De Saedeleer van Waasland-Beveren duidelijk in zijn uiteenzetting. "Er was geen sprake van matchfixing."

Fantasie

"Lokeren is een opportunistische partij: ze zoeken spijkers op laag water en verzinnen zaken. Het wordt tijd dat hier een streep wordt onder getrokken", zijn ze bij Waasland-Beveren erg duidelijk. Ook de advocaat van Dirk Huyck (John Maes, foto) ging mee in die gedachtegang.

"Ik lees in de conclusies van Walter Van Steenbrugge pure fantasie, om niet over leugens te spreken", is hij bij Sporza erg ferm. "Men fantaseert en hoopt dat het BAS niet alles grondig zou lezen. De dubbele pet van Van Steenbrugge (die eerder nog Vermant bijstond) gaat bovendien mijn petje te boven." Ook Dirk Huyck nam - opnieuw - emotioneel het woord en beklemtoonde dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Redactie

Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.