Standard-aanwinst geeft toe: "De gesprekken met Gent waren vergevorderd"


Foto: © photonews 03 juli 2019 08:32

Standard heeft met Nicolas Gavory een nieuwe linksback binnengehaald. Eentje naar de stijl die Michel Preud'homme graag heeft: met veel aanvallende intenties. Niet toevallig is de Fransman opgeleid als aanvallende middenvelder.

Standard heeft al serieus uitgehaald op de transfermarkt en Gavory is niet de grootste naam die ze binnenhaalden, maar de 24-jarige back is klaar voor zijn avontuur in de Vurige Stede. "Ik sprak ook met Gent", geeft hij toe bij Het Nieuwsblad. "Ik heb Peter Verbeke (sportmanager, nvdr.) enkele keren ontmoet en het was best vergevorderd. De clubs kwamen er maar moeilijk uit en uiteindelijk heeft Standard de slag gewonnen."

De ambities van Standard zijn niet te ontkennen als je ziet wat ze al binnenhaalden. "Deze club wil stappen zetten. Er zijn veel transfers geweest en er komt hier een nieuwe cyclus op gang. Ik had ook bij Utrecht kunnen blijven, maar als een kans als Standard zich voordoet, moet je die ­grijpen. Ik ben opgeleid als aanvallende middenvelder en ik denk dat je wel kan stellen dat ik daardoor een offensieve back ben. Ik ga graag diep en kan een voorzet trappen. Maar ze mogen mij nog steeds op het middenveld opstellen hoor."

Standard
 
 
 
Reacties.