Wouter Vrancken laat nog niet in zijn kaarten kijken: "Wil elke wedstrijd drie à vier principes terugzien"

03 juli 2019 13:07

Het voorbije seizoen was een 4-4-2 het heilig middel waar Wouter Vrancken KV Mechelen mee naar succes loodste. Het is uitkijken of de succescoach zich daar gaat aan vasthouden. KVM geeft woensdagavond KSK Heist partij. De vierde tegenstander in de voorbereiding uit de lagere reeksen.

Wat verwacht Vrancken eigenlijk van die wedstrijden tegen de mindere goden? "Dat de spelers minuten maken. Voorts wil ik elke wedstrijd een paar principes terugzien waar we op gewerkt hebben." Kan hij daar nog iets meer over zeggen? "Welke dat zijn, ga ik niet in detail uitleggen", lacht Vrancken.

Spelers gaan mee in verhaal

Hij ziet wel dat de spelers meegaan in zijn verhaal en bovendien is het nu ook niet dat hij een massa van die 'principes' meegeeft. "Dat zijn er niet heel veel. Per wedstrijd maximum drie of vier. Die wil ik wel terugzien om dan in de debriefing te kunnen gebruiken. De jongens doen daar wel hun best voor."

Zoals in de beker

In tegenstelling tot vorig seizoen staat Vrancken van bij het begin van de voorbereiding aan het roer. "Er is iets meer tijd om op bepaalde dingen te werken. Je hebt dat ook gezien in de beker toen we daar een maand voor hadden. Als je die dingen dan terugziet in de bekerfinale, is dat perfect."

Er moet nu een basis gelegd worden waar het team altijd op kan terugvallen. Dat is nog wel wat anders dan zes weken toewerken naar die ene wedstrijd. "Die periode was wel nog niet hetzelfde dan een hele voorbereiding. Nu zijn er nog zoveel meer mogelijkheden om bepaalde zaken erin te slijpen. Het is leuk dat ik daar nu meer tijd voor heb."

Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen
 
 
Reacties.