Opvallend: één maand voor competitiestart kan Union Europees voetbal voor seizoen '20-'21 al vergeten

04 juli 2019 15:04

Union leek vorig jaar op weg naar winst in groep B van play-off 2. De finale tegen Charleroi mocht het sowieso niet spelen, omdat het geen Europese licentie kreeg.

Nu meldt Bruzz.be dat Union de enige Belgische profclub is die geen elitelabel kreeg toegewezen voor zijn jeugdploegen. Daardoor kan het ook voor het seizoen 2020-2021 geen Europese licentie aanvragen.

Naast Union voldeden ook Lommel en Roeselare volgens de Pro League niet aan de voorwaarden om bij de elitejeugd te mogen aantreden. De drie gingen in beroep bij het BAS.

Lommel en Roeselare kregen gelijk, Union niet. Van die beslissing begreep de Pro League dan weer niets: de drie jeugdlicentiedossiers waren inhoudelijk namelijk zo goed als identiek. Daarom werd een eenmalig gentlemen’s agreement bereikt met Union, waardoor de U11 tot U18 toch mogen aantreden op het hoogste niveau. 

Union krijgt de officiële jeugdlicentie echter niet, waardoor ze geen Europese licentie kunnen aanvragen voor het seizoen 2020-2021. Als de Brusselse club play-off 2 haalt, kan het daarin dus opnieuw sowieso geen Europees ticket afdwingen.

Union begint op 4 augustus aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Roeselare. 

Simon Wauters

Union SG
 
 
Reacties.