Vlap (en zijn vrienden) charmeren: "PSV, Ajax, Feyenoord... mooie clubs, maar hier wilden ze me echt"

04 juli 2019 19:36

Michel Vlap werd met alle mogelijke honneurs voorgesteld. In hotel Bilderberg had Anderlecht een persconferentie buiten laten organiseren, met een paar zwanen op de achtergrond. "Mijn oma zei me al in november om naar Anderlecht te komen."

Vlap is geen typische Fries: goedlachs, spraakvaardig en openhartig. Trouwens, de hele familie, plus nog een achttal vrienden waren aanwezig op zijn eerste training en op zijn voorstelling. Zelden gezien... Het typeert de familieman die hij is. Tot nu toe woonde hij trouwens nog in 'hotel mama'. Daar zal dus verandering in komen.

"'t Is een aardige stap voor mij. Ik heb 17 jaar op het vertrouwde nest (Heerenveen) gezeten. Het is een uitdaging die ik aanga", aldus Vlap. "Waarom België? Tja, Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, dat zijn mooie clubs, maar ik wou naar een ploeg waar ze me echt wilden. En Anderlecht toonde dat ze me héél graag wilden hebben."

Ik heb zin om hier prijzen te pakken

Heel zijn persconferentie werd één vlotte babbel. Met zijn vrienden in het publiek en erna samen allemaal gezellig op de foto. Marc Coucke smulde ervan. Dit is zijn soort speler. De beslissing leek trouwens al lang vast te liggen. "Toen ik voor de winterstop echt begon te draaien, kwam de interesse. Ik vroeg aan mijn oma - die er geestelijk niet helemaal meer is, ze vergeet snel - waar ik naartoe moest. Ze zei niet Ajax, zoals iedereen verwachtte. Maar wel Anderlecht. Dat was wel speciaal. Ik heb zin om hier prijzen te gaan pakken."

Maar hij zit wel in een Anderlecht in opbouw... "Ja, maar ik heb op mijn eerste training direct al gemerkt dat het sneller gaat. Dat kan een cliché zijn, maar als ik de bal had, stormden er direct vier grote jongens naar me toe. Maar ik kan me aanpassen. Dit is nu eenmaal de grootste club van België."

Vanaken? Speelt die in vierde of vijfde divisie? 

En het was één man die hem over de streep trok. "Het was een ochtend om 11u en ik kreeg ineens telefoon uit Engeland. Ik ben niet echt een ochtendmens en mijn stem is er dan ook naar. Ineens hoorde ik: 'Hallo, met Vincent Kompany'. Dat was wel héél speciaal. Ik heb daarna direct naar mijn papa gebeld: 'Je gelooft nooit wie me net belde'. Daarna hebben we nog een paar interessante gesprekken gehad en hij trok me over de streep."

De Belgische competitie kent hij wel nog niet helemaal. "Dat ik een type Hans Vanaken ben? Ja, ik ken de naam. Dat was een grote speler in België niet? Oh, speelt hij nog? In vierde of vijfde divisie? Nee? Oei, sorry. Ja, ik zal hem dan nog wel tegenkomen hé. (lacht)"

Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.