Extra probleem voor Essevee: naast Bongonda nog enkele sterkhouders afwezig bij belangrijke seizoenstart

05 juli 2019 14:10

Zulte Waregem wil en moet zich ferm versterken met oog op het nieuwe seizoen. Sowieso heeft het in de eerste weken van de competitie nog extra problemen.

Enkele sterkhouders vorig seizoen bij Zulte Waregem? Marvin Baudry als meest standvastige pion achterin, Theo Bongonda met zijn assists en acties en Hamdi Harbaoui - opnieuw topschutter van de Jupiler Pro League.

Geen van hen zal aan de competitiestart beginnen: Harbaoui is na zijn rode kaart tegen Kortrijk sowieso nog enkele weken geschorst, Baudry mikt op eind augustus na een operatie tijdens het tussenseizoen en Bongonda werd getransfereerd naar KRC Genk.

Rendement

Harbaoui was er in de oefenwedstrijd tegen OH Leuven overigens ook niet bij, maar dat had een andere reden: hij zat op een trouwfeest (van zijn broer in Noord-Afrika), wist Francky Dury te vertellen. "En met Baudry en Bürki mis ik inderdaad nog een paar mensen door blessures."

Toch lijkt een vertrek van de spits in de pijplijn te zitten - er is een aanbod van Al Arabi en dus kan Harbaoui tegen een gelimiteerde prijs weg. "Er moet dus nog veel bijkomen, want eind juli begint de competitie al. Spelers opleiden is goed, maar er moet ook rendement en resultaat zijn."

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.