Na twee jaar en geen enkele match voor Club Brugge is beloftevolle middenvelder alweer weg, voorgoed

05 juli 2019 11:20

De samenwerking tussen Club Brugge en Riley McGree is er vooral een op lange afstand gebleken. De middenvelder pakt na twee jaar zonder speelminuten zijn koffers, voorgoed nu.

Een samenwerking op lange afstand, want McGree lag twee jaar onder contract bij Club Brugge en 'speelde' slechts een half jaar in België. Dat was van juli 2017 tot 1 januari 2018. Club betaalde in 2017 nog geen 70.000 euro voor hem.

Vervolgens werd de 20-jarige middenvelder uitgeleend aan het Australische Newcastle en aan Melbourne City (2018/19). Bij Newcastle Jets werd hij wel genomineerd voor de FIFA Puskas Award (mooiste doelpunt).

Nu laat Club Brugge hem definitief naar Adelaide United gaan, de club waar blauw-zwart hem destijds wegkocht. McGree heeft in zijn twee jaar 'in België' dus nooit voor het eerste team van Club Brugge gespeeld.

In de Australische pers wordt er gezegd dat het de eerste keer is dat Adelaide betaalt voor een transfer. Over hoeveel het gaat werd niet gezegd. McGree tekende voor drie jaar bij de Australische club.

Hannes Van Gael

Club Brugge
 
 
Reacties.