Sportief directeur Arnesen licht al tipje van sluier op over hoe Anderlecht gaat spelen

05 juli 2019 09:25

Pieter Gerkens vertelde ons donderdag dat Vincent Kompany er verschillende systemen wil inslijpen. In elk van die systemen moet elke speler tot in detail weten wat hij op welk moment moet doen. Maar op het middenveld is het duidelijk hoe de plaatsjes zullen ingevuld worden.

Kompany wil offensief voetbal, met veel pressing op de helft van de tegenstander. Dan heb je ook veel volk nodig op die helft. "De bedoeling is om met een driehoek met de punt achteruit op het middenveld te spelen. Met Verschaeren en Vlap achter de diepe spits dus ja", aldus Frank Arnesen.

Dat betekent ook maar één verdedigende middenvelder voor de verdediging. Heeft Anderlecht op dit moment zo'n type? Kums? "Ja, dat kan. We moeten zien of we zo'n type hebben die dat kan. Maar dat moeten we nog bekijken met Vincent."

Voor mij is het belangrijkste dat Kompany op het veld staat

In ieder geval is het voor Arnesen de bedoeling dat Kompany zoveel mogelijk op het veld staat. "Voor mij is het belangrijk dat hij in de eerste plaats speler is. Want met hem zetten we met één speler drie stappen vooruit qua leiderschap, présence en kwaliteit."

Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.