KV Mechelen en OHL spelen gelijk na heerlijke oefenpot

06 juli 2019 21:07

KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven hebben zaterdagavond tegen elkaar geoefend. Na negentig minuten stond het 4-4.

Malinwa begon met de sterkst mogelijke namen, met onder meer De Camargo, Kaya, Tainmont en Schoofs. OHL voetbalde met een B-elftal met enkel Kotysch en Henry aan de aftrap.

OHL kwam al na vijf minuten op voorsprong na een knap afstandsschot van Mertens op aangeven van Gilis. Twintig minuten later kreeg Tainmont een prima mogelijkheid om met de kop gelijk te maken, maar hij liet ze liggen. Iets voorbij het half uur was het toch raak. Schoofs haalde heerlijk uit van op een meter of dertig: 1-1.

Vijf minuten later stond OHL opnieuw op voorsprong. Gilis schilderde de bal op het hoofd van Kotysch, die er 2-1 van maakte. Leuven diepte de voorsprong nog voor de rust uit. De negentienjarige Gilis scoorde na twee assists nu ook zelf. Gilis was duidelijk de man van de match. De prima pass kwam ditmaal van Henry.

Net na de rust onderging diezelfde Henry een strafschopfout. De Fransman zette de elfmeter zelf om: 4-1.

Wie dacht dat KV Mechelen in de touwen hing, kwam bedrogen uit. Via Van Hoorenbeeck (4-2, 66’), Togui (4-3, 72’) en Vranckx (4-4, 86’) eindigde de wedstrijd alsnog op een gelijkspel.