Bestaat er zoiets als 'te veel voetbal'? "Absoluut", zegt baas van Adidas

07 juli 2019 16:10

De zomerstop is nog volop bezig, de ploegen zitten nog in volle voorbereiding, maar eigenlijk hebt u het sinds het einde van de competitie nog geen drie dagen zonder voetbal moeten stellen. Bestaat er zoiets als een overload aan voetbal? Adidas-topman Kasper Rørsted meent van wel.

De 57-jarige directeur van de Duitse sportartikelengigant zegt in een interview met Welt am Sonntag dat de vrees bestaat dat de fans hun interesse gaan verliezen. “Ik ben een voetbalfan, maar na een lang seizoen kom je op een punt dat je even pauze wilt’’, zegt Rørsted.

“Het zou beter zijn voor de sport als er meer handbal, biatlon en tennis op tv zou worden uitgezonden", meent hij. Daarbij waarschuwt hij ook voor het Duitse voetbal. Want de 50+1 regel, die bepaalt dat clubs in meerderheid eigendom moeten zijn van de leden, is nefast voor de Duitse topclubs.

“Bayern München heeft daardoor te lijden door een zwakkere Bundesliga”, zegt de Deen. Volgens Rørsted kan die ontwikkeling worden gekeerd door de regel af te schaffen en zo meerderheidsaandelen in Duitse clubs van externe investeerders mogelijk te maken.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga
 
 
 
Reacties.