19-jarig OHL-talent maakt indruk met doelpunt en twee assists tegen KV Mechelen: "Als ze mij nodig hebben, dan zal ik er staan"


Foto: © photonews 07 juli 2019 22:34

OHL-trainer Vincent Euvrard trok in de vriendschappelijke match tegen KV Mechelen de kaart van de jeugd. Youngster Jo Gilis greep die kans met beide handen en vertolkte een hoofdrol in het 4-4 gelijkspel.

De 19-jarige Gilis gaf zijn visitekaartje af op het veld van VK Linden en was bij liefst 3 van de 4 Leuvense goals betrokken: twee assists en een doelpunt. Bovendien was het bij KV Mechelen vaak alle hens aan dek wanneer het OHL-jeugdproduct zijn gave traptechniek met rechts demonstreerde. 

"Ik ben heel tevreden met mijn prestatie", glimlachte Gilis. "Alleen jammer dat we die goals in het slot slikken en niet winnen. Hoe we die 4-1 bonus nog uit handen gaven? Bij ons hebben veel jongens de hele match gespeeld, terwijl KV Mechelen veel wisselde. Daar kwamen we misschien tekort. Maar als team speelden we verdienstelijk met veel jonge gasten. Dat resulteerde dan ook in die 4-1 voorsprong."

"Ik speel het liefst als aanvallende middenvelder" - Jo Gilis

Gilis werd door Euvrard op de linkerflank geposteerd. "Maar ik speel het liefst als aanvallende middenvelder", aldus Gilis. "Al kom ik in dit systeem ook wel goed tot mijn recht op de linker- of rechterflank."

Uitleenbeurt

Vorig seizoen kreeg Gilis amper kansen bij het A-elftal. Tijdens de winter ging hij op zoek naar speelminuten bij Eendracht Aalst. "Het was in Aalst heel anders dan bij OHL, maar het was een goede ervaring om 'mannenvoetbal' te blijven spelen. Ik ben in de duels sterker geworden en het is ook een ander type voetbal dan bij de beloften."

In de voorbereiding krijgt en grijpt Gilis dus vol zijn kans. Al blijft hij nuchter. "De lat ligt heel hoog dit jaar, want we mikken op de titel. Ik ben nog jong, dus ik ben realistisch. Ik probeer me voor 100% te geven. Als ze mij nodig hebben, dan zal ik er staan. Of ik opnieuw een uitleenbeurt verkies? Ik weet nog niet hoe het binnen enkele weken zal zijn. Voorlopig krijg ik nog speeltijd en blijf ik dus gewoon mijn best doen."

OH Leuven
 
 
 
Reacties.