Wie wordt de aanvoerder van Beerschot? "Ik heb die band niet nodig om te praten"

07 juli 2019 11:57

Nu Tom Van Hyfte niet langer voor Beerschot speelt, moeten de Mannekes op zoek naar een nieuwe aanvoerder. En soms moet je het niet te ver gaan zoeken. De vicekapitein van vorig seizoen zit nog wel op het schip en droeg tegen Duffel de band rond zijn arm.

Het waren de eerste minuten van doelman Mike Vanhamel tijdens de voorbereiding en hij droeg ook meteen de aanvoerdersband. De keeper liet zich vooral verbaal opmerken, want gedurende 90 minuten kon hij evengoed een recensie over Vestiville schrijven of een cursus ‘baardvlechten voor dummies’ volgen.

“Dat wil zeggen dat het verdedigend heel goed stond zeker”, gaf hij ons na de match mee. “Nu goed, zo moet het ook tegen een tegenstander uit de tweede amateurklasse.”

Het bewijst dat de trainer in me gelooft en een leider in me ziet

Over naar de orde van de dag. Vanhamel droeg de aanvoerdersband, maar draagt hij die tijdens de competitie ook nog? “Dit ligt in de lijn van vorig jaar was, toen ik vicekapitein was na Tom Van Hyfte (zijn contract werd niet verlengd, nvdr.). De beslissing daaromtrent is nog niet gemaakt denk ik.”

“Ik heb hem uit gewoonte overgepakt”, ging hij verder. “Het houdt mij ook niet bezig wie de band krijgt. Ik heb die band niet nodig om te praten. Door mijn positie en als verdedigingsleider ben ik daartoe verplicht. Het is een mooie bonus laten we zeggen. Het bewijst ook dat de trainer in me gelooft en een leider in me ziet”, besloot de bebaarde goalie.

Beerschot \\ FC Duffel
 
 
 
Reacties.