Euvrard (OHL) is tevreden over tweedaagse en deelt pluim uit aan jonge uitblinker: "Een extra kwaliteit met zijn traptechniek"

07 juli 2019 17:36

OHL gaf op het veld van 3e amateurclub VK Linden een 4-1 voorsprong uit handen tegen KV Mechelen (4-4), maar net als zijn collega Wouter Vrancken was OHL-coach Vincent Euvrard vooral tevreden over zijn youngsters.

Drukke tweedaagse voor OHL. Vrijdagavond werd er gespard tegen KV Kortrijk, een dag later ontvingen de Leuvenaars de buren uit Mechelen in Linden. "We zijn met veel jongens voor de eerste keer richting de 90 minuten gegaan. Ik ben blij dat we daar zonder kleerscheuren zijn doorgekomen", blikte Euvrard terug op de tweedaagse.

"We hebben de 90 minuten goed geabsorbeerd, al zag je in de laatste 20 minuten toch wat verval. We hebben vandaag dan ook met heel wat jonge spelers gespeeld voor wie het tempo hoger lag dan normaal. Maar ik ben tevreden over deze twee matchen. Er zijn dingen die nog veel beter kunnen, maar we zitten nog maar drie weken in het proces."

"Op dit moment ben ik zeker niet ontevreden" - Vincent Euvrard

De uitblinker bij OHL was het 19-jarige jeugdproduct Jo Gilis. Met 2 assists en een doelpunt leidde hij OHL naar een 4-1 bonus. "De jonge spelers krijgen minuten en het is aan hen om te tonen wat ze in hun mars hebben. Enkele jongens hebben dat goed gedaan. Brent (Laes, red.) heeft vorige week ook een heel sterke match gespeeld tegen Zulte Waregem. Jo, Amir (Lemti, red.) en enkele anderen vandaag ook."

"Jo toont dat hij met zijn traptechniek een extra kwaliteit heeft. Hij was zeer aanwezig in het spel. Maar iedereen heeft nog een lange weg te gaan om dat ook 90 minuten lang te tonen", waarschuwde Euvrard tegelijk. "Al is het natuurlijk wel een goede start."

'Op schema'

De balans na drie weken? "We zijn onderweg en zitten op schema. Niet meer dan zat. Het fysieke werk zit erop en dat heeft de groep goed verteerd. Ik ben dus tevreden over de staat van de groep op dit moment. Maar we wachten nog op enkele versterkingen en moeten bovendien nog progressie maken tegen de competitiestart. Maar ik ben op dit moment zeker niet ontevreden", besluit de OHL-coach. 

Bart Ver Elst

OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.