Gerkens, blijven of vertrekken? "Ik heb geen twijfels, ik kan hier spelen"


Foto: © photonews 08 juli 2019 09:26

Vandaag wordt de kern van Anderlecht afgeroomd. Vincent Kompany heeft gisteren zijn evaluatie gemaakt en een hoop jongens moeten naar de B-kern. Behoudens verrassingen mag Pieter Gerkens gewoon blijven: "Ik heb geen boodschap gekregen dat ik moet vertrekken."

Gerkens is niet de favoriete speler van de supporters, maar in een ploeg die meer voetbal zal brengen, kan hij wel nog beter tot zijn recht komen. "Ik denk dat ik altijd al veel gespeeld heb en dat wil ik blijven doen", aldus de middenvelder. "Ik wil in de voorbereiding tonen dat ik pas in dit team en kan spelen. Ik geef me honderd procent. Als het niet voor hier te spelen is, dan ben ik klaar om elders wel te spelen."

Maar daar is momenteel dus geen sprake van. "Ik heb met Michael Verschueren een gesprek gehad ja. En hij heeft me niet gezegd dat ik moet vertrekken. Dat geeft me toch al vertrouwen. De concurrentie wordt inderdaad groot op het middenveld, maar dat is niets nieuw voor mij. Ik heb me altijd al moeten bewijzen. Daar ben ik niet bang voor", zei hij ferm. "Als het zou zijn dat ze me liever kwijt zijn, dan zal ik een oplossing moeten zoeken. Maar zo ervaar ik het niet."

Als het seizoen begint, zal ik een beter zicht hebben op mijn situatie

In ieder geval lijken de speelkansen van Gerkens serieus naar beneden te gaan met de komst van Vlap, Nasri en waarschijnlijk ook Sandler (die ook op het middenveld kan spelen). "Of ik open sta voor andere aanbiedingen. Ik heb er geen weet van en ik concentreer mij op Anderlecht. Als het seizoen begint, zal ik een beter zicht hebben op mijn situatie. Maar ik heb geen twijfel dat ik hier kan spelen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.