Nog drukke weken aan den Dreef? "We willen toch nog 5 of 6 nieuwe spelers"

09 juli 2019 19:25

Vincent Euvrard gaf na de tweedaagse tegen KV Kortrijk en KV Mechelen aan dat hij niet ontevreden is na drie weken voorbereiding maar dat er tegelijk nog veel werk aan de winkel is. De OHL-coach hoopt ook om nog 5 à 6 kwaliteitsinjecties aan zijn kern toe te voegen.

Wat de transferdossiers betreft, is het vrij rustig aan den Dreef. Mbombo en Keita blijven langer, terwijl er met Mercier een nieuwe spelmaker aangetrokken werd. Toch wacht Euvrard nog op nieuwe versterkingen. "We moeten in elke linie enkele spelers bijhalen", vertelt hij. "Zowel voor de basis als in de breedte. We willen toch nog 5 of 6 nieuwe spelers, omdat we dubbelbezet willen zijn op elke positie."

"We willen nog enkele ervaren spelers" - Vincent Euvrard

"Alleen zo kunnen we competitief zijn voor de titel in 1B. We weten dat dat een grote challenge wordt", zegt de OHL-coach, die het enkele jonkies in de voorbereiding zeker niet onaardig zag doen. "We willen nog enkele ervaren spelers, daarachter kunnen die jonge spelers zich klaarmaken. Het is nog te vroeg om op die jonkies terug te vallen."

Linksvoetige verdediger(s)

"Maar als één van die jongens zich verder ontwikkelt om bij de kern van twintig te horen, des te beter. Al moeten we gewapend zijn voor de top in 1B en dan is versterking noodzakelijk", beseft de Limburger. De prioriteit ligt bij een linksvoetige verdediger. "Elke ploeg is daar naar op zoek. Wij ook. We hebben op dit moment geen linksvoetige centrale verdediger."

"Derrick Tshimanga is naast Brent Laes onze enige linksvoetige verdediger. Dat is te weinig, dus daar willen we zeker iets bij." De zomermercato is natuurlijk nog lang niet ten einde. "Natuurlijk wil ik die versterkingen liefst zo snel mogelijk, maar het moeten wel de juiste spelers zijn. En aangezien de deadline op 31 augustus is, moeten we wel wat geduld uitoefenen."

Bart Ver Elst

OH Leuven
 
 
Reacties.