Belgische topclubs laten geld rollen: "Wie niet durft investeren, lost de rol"

10 juli 2019 07:35

De Belgische clubs hebben niet slecht geboerd met de verkoop van spelers. Maar... dat geld wordt niet op een spaarrekening gezet. Neem bijvoorbeeld Genk: Trossard verkocht voor 20 miljoen euro, maar al voor quasi hetzelfde bedrag uitgegeven aan nieuwe spelers. "Dat moet", beweert Dimitri De Condé.

Het gaat hard op de Belgische transfermarkt in vergelijking met vorig seizoen. “Wie niet durft investeren, lost de rol met andere Europese subtoppers”, aldus Dimitri de Condé, technisch directeur van Genk in Het Nieuwsblad.

Genk wil geen mal figuur slaan in de Champions League en investeerde dus in nieuwe spelers. “Het is een businessmodel waarvoor veel clubs kiezen: investeren, en later met winst doorverkopen. Maar ook dat is niet eenvoudig."

Schot in de roos

Want er zijn clubs met meer middelen die voor dezelfde spelers gaan. "Voor interessante spelers komen wij regelmatig in het vaarwater van andere opleidingsclubs als Ajax en Red Bull Salzburg. Hun budget is nog tien keer groter, maar het zijn wél onze concurrenten."

"We proberen die spelers te overtuigen met een project, maar bij ons is de marge op fouten veel kleiner. Zo'n miljoenentransfer moet dan ook meteen een schot in de roos zijn."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ SL Benfica \\ Mac. Tel-Aviv
 
 
 
Reacties.