Beerschot-supporter kan beslissing BAS niet verkroppen: "Ik wil gerust gaan bivakkeren aan de KBVB, maar niet alleen"

11 juli 2019 21:58

Veel mensen voelden de beslissing van het BAS aan als een klap in het gezicht, ondanks dat het Arbitragehof handelde naar de letter van de wet. Velen vragen zich af of er nog iets aan kan gedaan worden. Maar er zijn er ook die actie willen ondernemen, zo ook Dimitri Tillon.

Tillon kan het niet verkroppen. Hij is dan wel Beerschot-supporter, maar zegt het gebeurde vooral erg te vinden voor het Belgisch voetbal. "Ik zit met een gevoel van onrechtvaardigheid, het Belgisch voetbal wordt hierdoor weer in een slecht daglicht geplaatst. Ja, die beslissing heeft me hard geraakt", zucht Tillon.

Hij zit sinds twee jaar in een rolstoel, maar dat belet hem niet een oproep te doen naar gelijkgezinden. "Ik wil actie ondernemen. Ik wil gerust gaan bivakkeren voor de Bond. Zwarte kleren, doodskist... alles wat je wil. Maar ik ga het niet alleen doen. Ik nodig alle supporters uit die met hetzelfde gevoel als ik zitten. Antwerp, Lokeren, Tubeke, Beerschot... Wie het ook zo voelt, geeft maar een seintje."

Hij wil een signaal geven aan de Belgische Bond. "Dit gaat toch over de ploegen heen? Ik wil de KBVB onder druk zetten om een rechtvaardige beslissing te nemen", aldus nog Tillon. Maar gezien er tegen de beslissing van het BAS geen beroep mogelijk is, tenzij bij de burgerrechtbank, lijkt ook de KBVB aan handen en voeten gebonden.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ Tubeke \\ Beerschot \\ Valenciennes
 
 
Reacties.