Lotto Park is geen breuk met verleden: Vanden Stock werd op de hoogte gebracht, naamsverandering lag al lang op tafel

12 juli 2019 16:54

Anderlecht heeft zijn stadion herdoopt. Vanaf nu is het officieel Lotto Park. Geen afrekening met het verleden, maar kijken naar de toekomst, benadrukten ze bij paars-wit. "Zonder sponsors als de Nationale Lotterij kunnen wij geen transfers zoals Kompany of Nasri doen", klonk het.

Er moesten ook wel een paar geruchten de wereld uit geholpen worden. Roger Vanden Stock werd wel degelijk door Marc Coucke op de hoogte gesteld van de naamsverandering. Ook ten tijde van Roger Vanden Stock werd er al gesproken over de naam van het stadion aan een sponsor te linken. Het is pas nu dat er met Lotto iemand toehapte.

"In de geschiedenis van een club zijn er altijd belangrijke momenten waarop er beslissingen moeten genomen worden", aldus operationeel manager Jo Van Biesbroeck. "De verkoop van de club was er zo één en dit ook. Veranderingen moeten doorgevoerd worden met respect voor traditie, maar je moet de dingen wel constant in vraag stellen om verder te kunnen."

"Deze naamsverandering is niet nieuws, maar we moesten iemand vinden die het wou doen. We wilden een keuze voor een sterk merk, dat dicht bij het voetbal stond, dicht bij de fans en aan sociale werking doet. Dat was heel belangrijk voor ons."

Respect

Met alle respect voor de familie Vanden Stock dus. "Wij vergeten nooit wat de familie Vanden Stock gedaan heeft voor de club, net als we de andere vier voorzitters niet vergeten. Nu drukt de nieuwe voorzitter zijn stempel", aldus PR-verantwoordelijke David Steegen. "Wij hebben altijd nieuwe sterke partners nodig. Als er dan iemand als Lotto bij kan komen, juichen we dat enkel toe."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.